EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Единният пазар - най-големият успех на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Единният пазар - най-големият успех на ЕС

mail07:30 | 24.11.2018прегледи 1064 коментарикоментари 0


ЕК представя нова оценка на актуалното състояние на единния пазар и призовава държавите членки да подновят политическия си ангажимент, свързан с него, съобщава пресслужбата на ЕК.
През последните 25 години единният пазар превърна Европа в едно от най-привлекателните места за живеене и развиване на стопанска дейност. Неговите четири неразривни свободи — свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали — спомогнаха за подобряване на благоденствието на гражданите и за укрепване на конкурентоспособността на ЕС. Днес обаче по-задълбочената интеграция изисква повече политическа смелост и ангажираност, отколкото преди 25 години, а и повече усилия, за да се сближат думите и делата.
Комисията изтъква три основни области, в които са необходими допълнителни усилия за задълбочаване и укрепване на единния пазар:
• Приемане в кратки срокове на представените предложения
• Фокусиране върху практическите резултати от правилата
• Запазване на адаптивността на единния пазар
Днес Комисията представи и План за действие за стандартизация, който представя четири ключови действия за повишаване на ефективността на системата, прозрачността и правната сигурност при разработването на хармонизирани стандарти за пълноценно функциониращ единен пазар.
С представените днес действия Комисията отговаря на исканията на заинтересованите страни и цели да гарантира, че европейската система за стандартизация отговаря на предизвикателствата на бързо развиващите се технологии, нововъзникващите икономически тенденции и модели на растеж, като същевременно насърчава взаимодействието с международните и световните стандарти. Комисията ще продължи да работи с всички партньори в тази сфера, за да се гарантира трайният успех на европейската стандартизация като крайъгълен камък за пълноценно функциониращ единен пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg