EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Единни пътни такси в ЕС към 2020

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Единни пътни такси в ЕС към 2020

mail17:42 | 31.03.2017прегледи 677 коментарикоментари 0


Не по-рано от 2020 г. може да започне да работи системата за единни пътни такси в Европейския съюз. Проектът за данъчно облагане, анонсиран преди няколко дни от еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, се разработва от Европейската комисия, съобщава ТАСС като се позовава на източник в европейските институции.

Възможно е да има страни, които да не желаят да вземат участие в единната система заради концепцията за „Европа няколко скорости". Очакваме да завършим преговорите не по-рано от 2020 г., съгласуването на системите за събиране на този данък и последващо разпределение на постъпленията от него между всички страни на съюза изискват дълго време, пише още руската агенция.

Припомняме, че еврокомисар Булц призова да бъде създадена общоевропейска система за пътни такси. Според нея подобна мярка ще даде възможност на шофьорите да използват всички европейски пътища, без да се налага да спират на националните граници.

По думите й, всяка страна може да реши дали иска да има такава схема, но тези, които решат да го направят, ще трябва да се включат в стандартизирана електронна система. Таксите ще се събират чрез предплащане или чрез месечни вноски, а приходите ще бъдат за страните участнички.

В момента множество страни в ЕС имат системи за събиране на пътни такси, но те са отделни и работят по различни начини.

 


Тагове: пътни такси, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg