EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Египет откри пореден мегапроект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Египет откри пореден мегапроект

mail12:40 | 20.05.2019прегледи 801 коментарикоментари 0


Открит бе висящ мост над Нил, рекламиран като най-широкия в света, предаде Ройтерс. Това е един от серията мега проекти, замислени от египетските власти с цел да подобрят инфраструктурата и да предоставят работни места.

Мостът, който пресича Нил северно от централната част на Кайро, е ключова връзка с магистралата, простираща се от Червено море на изток до северозападното египетско крайбрежие на Средиземно море. Съоръжението трябва да намали задръстванията в столицата.

В най-широката си част мостът има 6 пътни ленти във всяка посока и достига 67,3 метра. Регионалният директор за книгата за рекорди на Гинес, който присъства на откриването, каза, че това го прави най-широкият висящ мост в света. За строителството му са използвани около един милион кубични метра бетон, 1400 километра стоманена жица за 160 висящи кабели, според информация, предоставена при официалното откриване.

Мостът пресича остров Уарак, разположен на река Нил, който има 100 000 жители. Някои от тях протестираха срещу планираните събарания на сгради на острова, като и срещу проектите той да се превърне в "модерна жилищна общност".

При посещение за инспекция на острова миналия месец египетският президент Абдел Фатах ас Сиси отрече информацията, че той може да бъде продаден на инвеститори и каза, че държавата не може насилствено да изгони жителите му.

Сред другите престижни проекти, които бяха започнати при управлението на Ас Сиси, са разширяването Суецкия канал, завършено през 2015 година, както и построяването на нова столица в пустинята, източно от Кайро, която в момента се изгражда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158