EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Еврохолд търси на БФБ 100 млн.евро за ЧЕЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврохолд търси на БФБ 100 млн.евро за ЧЕЗ

mail08:05 | 05.03.2021прегледи 1803 коментарикоментари 0


Еврохолд АД планира увеличение на капитала си чрез емисия нови акции на Българската фондова борса (БФБ), чрез която компанията се надява да привлече до 100 млн. евро собствени средства. Предложението ще бъде гласувано на извънредно общо събрание на акционерите на 10 април.

  Предмет на публичното предлагане ще бъдат малко над 79 млн. нови обикновени акции, всяка с номинална и емисионна стойност - съответно 1 лв. и 2.50 лв. За целите на увеличението на капитала Еврохолд ще публикува проспект, който следва да бъде одобрен от Комисията за финансов надзор. Емисията ще се счита за успешна, ако бъдат записани минимум 40% от новите акции (31.6 млн. акции). Инвестиционен посредник по увеличението на капитала ще е Евро-Финанс АД.  

       “Набраните средства ще бъдат използвани за финансиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България и за инвестиции в развитието на двата основни бизнеса на холдинга - енергетика и застраховане”, коментира Васил Стефанов, ръководител “Сливания и придобивания” в Еврохолд.

Основните акционери в Еврохолд, в това число мажоритарният - Старком Холдинг АД, потвърждават участието си в предстоящото увеличение на капитала. В случай на необходимост от собствени средства за финализирането на сделката с ЧЕЗ Груп преди завършването на процедурата по увеличение на капитала на холдинга, основните акционери в Еврохолд имат готовност да ги предоставят веднага чрез алтернативен инструмент и съобразно размера на притежавания от тях дял в компанията.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg