EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Еврохолд България продаде дъщерна компания за 27.3 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврохолд България продаде дъщерна компания за 27.3 млн.евро

mail16:34 | 12.10.2009прегледи 1850 коментарикоментари 0




Еврохолд България продаде 100% от участието си в дъщерното дружество Авто Юнион Център ЕООД. Купувач е фондът за управление на активи Bluehouse, който се фокусира към инвестиции в недвижимите имоти на пазарите от Югоизточна Европа.
Общата сума на сделката е €27.3 млн. . Част от средствата ще бъдат използвани от Еврохолд България за пълно и предсрочно погасяване на кредит в размер на €16.8 млн., отпуснат от Пиреос Банк България за построяването на офис комплекса.
Счетоводната печалба от сделката за Еврохолд България е в размер на € 7млн. Оставащата сума от € 10.5 млн. след погасяването на банковия заем ще бъде използвана, за да подкрепи проектите на холдинга в трите основни направления, където оперира – застраховане, лизинг и продажба на автомобили.  
Авто Юнион Център е едноличен собственик на голям офис комплекс, където от 1 Октомври се помещава новата централа на Еврохолд България.  Авто Юнион Център беше част от компанията Авто Юнион АД, закупена от Еврохолд България по–рано тази година. Като част от сделката, Еврохолд България, който в момента заема приблизително 95% от сградата, е подписал дългосрочен договор за наем с Bluehouse.
В офис комплекса ще се намират и шоурумите на 9 автомобилни марки с изложени 47 модела коли, като по този начин комплексът ще се превърне в първия мащабен авто мол за нови коли от различни марки и класове.
Чрез три фонда Bluehouse управлява активи в размер на € 320 млн.. Към настоящия момент фондът е инвестирал в над 20 офисни, жилищни и индустриални проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg