EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евроулица... по български

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евроулица... по български

mail15:10 | 01.03.2011прегледи 1225 коментарикоментари 0


През последните месеци в жк "Струмско" се извършва мащабен ремонт на входната артерия в квартала "Яне Сандански". След като по уличното платно бе прокарано трасето на газопровода, асфалтовата настилка ще бъде подменена, изграждат се и нови тротоари. Според живущи на улицата, необясним е инатът на "ВиК"-Благоевград, които отказват да подменят над 40-годишен водопровод.
Ако не подменят тръбите сега - то кога, все пак става дума само за някакви си 100-ина метра, между улиците "Струма" и "Освобождение", пита Николай Димитров. Още повече, че старият водопровод минава под тротоара, който сега се изгражда наново. "След два-три дни ще е късно, но това е типично по български, прави се нещо, за да се разкопае почти веднага след това", обяснява Димитров. Според него, налягането на водата е толкова слабо, че пусне ли се чешмата в мазето, на първия етаж не може да се качи. "Дебитът на питейната вода е намален умишлено от ВиК, за да не се пукат тръбите на 40-годишния водопровод, копан от нас в далечната 1968 г. Под тротоара положението е страшно, освен амортизирания водопровод, минава още и 220-киловолтов кабел за високо напрежение, както и оптичният кабел за Гърция", обяснява Димитров.
По ремонтираната днес улица преди 30-ина години минавал пътя за Гърция, преди да се построи магистралата. "На този участък има най-много аварии по водопроводната мрежа, над 10 са. Това, което правят в момента, си е чисто заравяне на европарите. Утре като гръмне водопроводът, всичко пак ще се реди наново - бордюри, плочки. А тези пари утре ние трябва да ги даваме, това само в България може да стане", сигурен е Димитров.
Ремонтът на улицата е по Оперативна програма "Регионално развитие" и е на обща стойност 7 830 445 лв., съфинансирането на стойност от 6 655 878 лв. е от ЕС чрез фонда за регионално развитие. Ремонтът се извършва от фирма "Агромах". В договора, подписан от община Благоевград, има клауза, че ако се наложи ремонт в следващите 5 години, парите ще се връщат.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215