EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Еврото бързо се съвзе днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврото бързо се съвзе днес

mail11:20 | 05.12.2016прегледи 1712 коментарикоментари 0


Незабавната реакция на случващото се в Италия беше, че еврото падна до най-ниския си показател от 20 месеца в ранните часове на понеделник, като инвеститорите бягат към по-малко рискови активи след италианският премиер трябваше да разбере, че предлаганите от него конституционни промени не се подкрепят от повечето граждани, предаде Deutsche Welle . Настоящата криза в Рим има потенциала да дестабилизира и без това разклатената банкова система на страната. Но след като Матео Ренци обяви, че подава оставка в резултат на изхода от референдума, общата валута на еврозоната възстанови по-голямата част от изгубените си позиции и така падането беше само около процент спрямо долара в понеделник сутрин.
Пазарен шок не се наблюдава и в Азия, като индексът Nikkei 225 падна само с 0.82%. Логично, някои от азиатските национални кредитни институции са сред най-големите губещи.
Поглед върху фючърсите показва, че европейските борсов индекси ще изгубят само около полови процентен пункт в началото на търговията в понеделник.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg