EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Евростар" с френски лиценз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Евростар" с френски лиценз

mail17:40 | 26.03.2019прегледи 707 коментарикоментари 0


Министерство на екологичния и солидарен преход на Франция е дало железопътен лиценз на френския филиал на Евростар (Eurostar), който ще му позволи да се движи в страната дори при Брекзит без споразумение. Това се посочва в постановлението, публикувано в днешния брой на Френския държавен вестник, цитирано от Франс прес.
"На Евростар Франция бе издаден лиценз на железопътна компания, който й позволява да извършва пътнически транспортни услуги ", сочи постановлението в отговор на заявка на компанията от 12 февруари. Уточнява се, че този лиценз не дава право, сам по себе си, на достъп до железопътната инфраструктура, която се урежда от приложимите разпоредби на всяка страна от ЕС.
Железопътните оператори, които разполагат само с британски лиценз, какъвто бе случаят досега с Евростар, не биха могли повече автоматично да се движат по европейските железопътни пътища в случай на Брекзит без споразумение.
Френската държавна железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) притежава 55 процента от Евростар, 30 процента се държат от Депозитния и инвестиционен фонд на Квебек, 10 процента - от британския фонд Хермес инфрастракчър (Hermes Infarstructure) и 5 процента от белгийския жп оператор Ес Ен Се Бе (SNCB). Евростар осигурява висоскоскоростни връзки между Лондон и Париж, Брюксел и Амстердам, през тунела под Ламанша. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 866