EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейците скептични към пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейците скептични към пазарите

mail14:50 | 21.10.2011прегледи 518 коментарикоментари 0


Финансовите услуги, инвестициите (включително пенсионни фондове и ценни книжа), ипотеките и свързаните с недвижими имоти услуги са пазарите, за които е най-вероятно да не оправдават доверието на потребителите в ЕС, сочат резултатите от последното издание на Индекса за развитие на пазарите на дребно. Сред пазарите на стоки най-ниска оценка получават автомобилите втора употреба и горивата, се посочва в съобщение на Европейската комисия. Както и през 2010 г. пазарите на услуги продължават да се представят незадоволително спрямо очакванията, като финансовите услуги и мрежовите услуги са под средното равнище. Секторите на електроснабдяването и горивата са влошили резултатите си най-много в сравнение с 2010 г. Индексът класира потребителските пазари спрямо степента на потребителското доверие, удовлетвореността, възможностите за съпоставяне на офертите, проблемите и оплакванията. Изборът на потребителя, лесната смяна на доставчика и тарифата, както и разликите в цените по страни също са предмет на наблюдение чрез индекса. Целта е да бъдат установени най-застрашените от неправилно функциониране пазари, за да може чрез последващи проучвания проблемите да бъдат анализирани в дълбочина и да се набележат мерки за решаването им. Въз основа на последните данни Европейската комисия ще направи проучване на пазара на потребителски кредити и пазара на горива.
Джон Дали, комисар по въпросите на здравеопазването и потребителите, заяви: "Европейските потребители могат да измерят реалната полза от единния пазар посредством качеството, по-богатия избор, по-ниските цени, прозрачността и удовлетвореността, които получават благодарение на него. Чрез индекса ние сме в състояние да видим къде това не е така. Процесът е насочен към изработване на основани на доказателства политики, които да дадат отговор на реалните проблеми на потребителите в рамките на единния пазар. Бизнесът, който съумее да отговори на нуждите на потребителя, ще бъде възнаграден чрез избора на потребителя.
Годишният Индекс за развитие на пазарите на дребно класира 51 пазара на стоки и услуги, на които се изразходват над 60 на сто от бюджета на домакинствата, и цели да набележи пазарите, за които е вероятно да не оправдават очакванията на потребителите в ЕС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg