EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейците купуват по-малко автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейците купуват по-малко автомобили

mail14:45 | 15.10.2010прегледи 567 коментарикоментари 0


Продажбите на автомобили в Европа са намалели за шести пореден месец през септември, тъй като търсенето е спаднало след края на програмите за отпускане на премии при предаване на старите коли за скрап и закупуване на нови и понеже
неравномерното икономическо възстановяване отслабва доверието, съобщи днес Асоциацията на европейските автомобилостроителни компании (ACEA), цитирана от Reuters.
Автомобилостроителите в Европа се подготвят за неблагоприятна ситуация, след като схемите за премии при предаване на стари коли за скрап при покупка на нови, въведени от много страни за насърчаване на търсенето при финансовата криза изтичат и се очаква орязване на обществените разходи, за да се намалят бюджетните дефицити.
Всички големи пазари са се свили, отбелязва Асоциацията на европейските автомобилостроителни компании. Франция отчита спад на продажбите на коли с 8,2 процента, а в Италия намаляването е 18,9 процента спрямо същия период на миналата година.
Най-големият европейски пазар за автомобили - германският - отчете спад от 17, 8 на сто.
Към края на годината се очаква германският пазар да се върне към растеж, след като последният тласък от края на правителствената програма за премии при предаване на стари коли за скрап при покупка би трябвало да си е проправил път през
системата,  посочи Асоциацията на германските автомобилостроители (VDA) в началото на октомври.
Регистрациите на коли са намалели с 9,6 процента през септември в ЕС, като са регистрирани общо 1 227 645 автомобила, посочи Асоциацията на европейските автомобилостроителни компании.
За първите девет месеца на годината продажбите на нови коли са намалели с 4,3 процента в ЕС.
Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen отчете намаление на продажбите с 5 процента на годишна основа през септември, а PSA Peugeot Citroеn отбеляза спад от 7,3 на сто. Продажбите на Ford са се свили с 20,1 процента, а на Toyota - с 21,3 процента.
Германският автомобилостроителен концерн Daimler AG отчете увеличение на продажбите с 6,5 процента, а Mitsubishi Co - с 38,4 процента.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1085