EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейският съд ограничи роуминг тарифите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейският съд ограничи роуминг тарифите

mail15:15 | 08.06.2010прегледи 809 коментарикоментари 0


Съдът на Европейските общности (СЕО) потвърди решението на Европейската комисия да ограничи тарифите за прехвърляне на телефонни разговори от един мобилен оператор на друг оператор в друга държава (роуминг) в Европа, предадоха световните агенции.
За да сложи край на злоупотребите с цените на услугата, комисията реши през юни 2007 година да наложи ограничения на тарифите, налагани от операторите за разговорите на европейците извън тяхната страна.
Решението, макар и ограничено във времето (ограничението изтича на 1 юли 2012 година), беше оспорено от четири големи оператора - Vodafone, Telefonica 02, T-Mobile и Orange. Според тях решението на комисията нарушава принципа на субсидиарност в Европа, което означава, че някои решения се взимат единствено на национално равнище в ЕС.
Vodafone обяви също така, че за да компенсират загубите от пропуснати ползи, операторите могат да въведат плащане за получаване на външни повиквания - което в момента е безплатно в Европа. Такава система съществува в Съединените щати и ЕК посочи, че няма да се противопостави на разпространението й в Европа.
При това положение обаче много европейци вече няма да имат средства, за да притежават мобилни телефони, твърди Vodafone. Най-засегнати ще бъдат най-бедните, които използват предплатена услуга вместо абонамент и получават повече входящи обаждания.
СЕО определи, че операторите не са прави, тъй като в момента, когато комисията е взела решението, цените на дребно на международните телефонни услуги са били високи и държавите не са били в състояние да въздействат за понижаването им. Съдът постанови, че това е наложило единен подход на общностно равнище.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4173