EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейските банки с недостиг от 156 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейските банки с недостиг от 156 млрд.евро

mail15:10 | 29.03.2010прегледи 652 коментарикоментари 0


Има вероятност европейските банки да бъдат изправени пред недостиг на средства в размер от 156 млрд. евро ($209 млрд.), необходими за рефинансиране на дълга в сектора на недвижимите имоти през следващите две години, съобщава Bloomberg, позовавайки се на DTZ Holdings Plc.
До края на 2011 г. дълговете в сферата на пазара имоти ще достигне 480 млрд. евро, сочат данните от изследването. Банките няма да имат възможност да рефинансират целия натрупан дълг, особено в случаите, когато заемите превишат стойността на имотите. Над половината по дефицита се очертава да бъде формиран от Великобритания и Испания, смятат от  DTZ.
Европейските кредитори се борят с наследство от 1.8 трлн. евро заеми, отпуснати на купувачи на магазини, офиси и складове за период от пет години по времето на бума при търговията с имоти, приключила в средата на 2007 г. Много от заемите са за над 80 % от стойността на имотите, тъй като са отпуснати във времето на пика на пазара на имоти. Цените след това спаднаха с приблизително 26 % в континентална Европа и 44 % във Великобритания, оставяйки много заемополучатели със задълженията по- големи от стойността на притежавания имоти.
Недостигът на средства „ е най- голямото предизвикателство в краткосрочен план за европейския пазар на недвижими имоти,” смята Нигел Алмонд, съавтор на цитираното проучване.
Недостигът на средства ще е най- малко 115 млрд. евро, смятат от DTZ. Най- големият дял ще се падне на Великобритания в размер от 42 млрд. евро, което е 36 % от общата сума, отбелязва Bloomberg. На Испания се очакват да се паднат 20 % от общия дълг, а на Франция 11 %, според изчисленията на DTZ. Песимистичният сценарий, представен в доклада, е за дълг в размер от 156 млрд. евро.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg