EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Европейски минен форум в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейски минен форум в София

mail08:03 | 12.03.2020прегледи 11393 коментарикоментари 0


На 21 май 2020 г. София ще стане домакин на едно от най-големите събития в минерално-суровинната индустрия на Стария континент. Шестото издание на Европейския минен бизнес форум ще събере водещи експерти, мениджъри на най-големите минни компании, представители на отговорните за сектора европейски институции, на работодателски и браншови организации, научни и образователни институции и неправителствени структури от Европа. Визията и европейските политики за минерално-суровинната индустрия на континента, състоянието и развитието на отрасъла и тенденциите на пазара на минерални суровини са само част от темите във фокуса на събитието, което ще се проведе в София Тех Парк.

За първи път в над 10-годишната история на форума посетителите ще могат да се запознаят на живо с най-новите технологични постижения и иновации в сектора чрез обширната съвременна изложбена зона, съпътстваща събитието. Специално подготвените изложбени шатри на открито и щандове на закрито, както и богатата презентационна програма на форума ще предложат разнообразни възможности за вълнуващи срещи с модерните технологии в минерално-суровинната индустрия, за ползотворен диалог, обмен на знания и опит и успешни бизнес контакти.  

Актуални за добивната индустрия теми, като законовите рамки, развитието и предизвикателствата пред сектора, иновациите, които дават силен тласък на този колкото традиционен, толкова и модерен бранш, както и експертни анализи за състоянието и бъдещето на сектора ще бъдат представени и дискутирани от водещи европейски експерти, утвърдени лидери и професионалисти в минерално-суровинната индустрия в Европа и световни визионери. ЕМБФ 2020 ще сложи акцент и върху най-новите технологични решения в добивната индустрия, както и добрите практики и успешните примери за бизнес развитие.

Участниците във форума ще имат възможността да се срещнат и обменят мнения с високопоставени представители на Европейската комисия и Евромин, анализатори от Mckinsey & Company, висши представители на Министерство на енергетиката на България, доказани в практиката професионалисти от реалния бизнес и водещи експерти.

ЕМБФ 2020 се организира от Българската минно-геоложка камара в партньорство с Европейската асоциация на минните индустрии и Министерството на енергетиката на Република България. Форумът ще бъде открит от патрона на събитието г-жа Теменужка Петкова – министър на енергетиката, проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Българската минно-геоложка камара, и д-р Корина Хебестрейт – директор на Евромин.

Съпътстваща събитието конференция East and South-East Europe Dialogue Conference, организирана от регионалния център Leoben в сътрудничество с Европейския минен бизнес форум, ще се проведе на 20 май. Дванадесетото издание на конференцията цели да стимулира развитието на суровинния сектор в Европа и да насърчи пазарните иновации чрез образование и научни изследвания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955