EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейска къща на гражданите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейска къща на гражданите

mail10:50 | 19.04.2012прегледи 830 коментарикоментари 0


Над 100 български неправителствени организации ще обсъждат с министрите Томислав Дончев и Тотю Младенов, мерките и политиките за социално включване на групите в неравностойно положение в България в контекста на новостите в Кохезионна политика на ЕС. Ще бъдат представени изводите и препоръките на над 70 неправителствени организации, работили със и за уязвими групи по програма “Овластяване на безвластните по време на криза”.
По време на срещата ще се състои и официалната промоция на първия в страна членка на ЕС виртуален център на европейската къща на гражданското общество. Той ще подпомага участието на българските граждани в процесите на вземане на решения в Евросъюза и в упражняването на правата им на европейски граждани. Специални гости ще бъдат Меглена Кунева като почетен президент на Европейската служба за гражданско действие, Брюксел и председател на УС на Европейски политически център, Брюксел и Тони Винабълс, директор на Европейската служба за гражданско действие.
Създаването и функционирането на Европейската къща на гражданското общество е особено важно за България, поради факта, че нашата страна е една от малкото държави, в която не съществува ресурсен център за подпомагане на дейността на българските неправителствени организации и българските граждани. Нуждата от съществуването на подобен подкрепящ център за по-ефективното включване на българските граждани в европейското публично пространство е налице. Повече от 50% от българските граждани заявяват, че не се чувстват европейски граждани, а около 80% от интервюираните през 2010 г. неправителствени организации признават, че не участват в европейски мрежи или платформи.

Функционирането на Европейската къща на гражданското общество в България като ресурсен център по европейските въпроси ще подпомага по-пълноценната интеграция на българските граждани в европейското пространство и засилване на европейската им идентичност.

 


Тагове: ЕС, граждани
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161