EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Европа иска публичен стрес - тест за банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европа иска публичен стрес - тест за банки

mail15:30 | 17.06.2010прегледи 956 коментарикоментари 0


Германия се присъедини към ключовите си европейски партньори днес, като обяви подкрепата си за провеждане на стрес - тестове и стабилизиране на еврото, при успешната продажба на държавни облигации на Испания и след като европейските лидери се споразумяха да затегнат бюджетните правила, съобщи Reuters.
Берлин, който беше скептичен относно публичното оповестяване на детайлите от тестовете за финансовото здраве на банките си, пренебрегна възраженията си след като и Франция, и Испания подкрепиха опцията да бъде приложен и в Европа подходът на Обама за проверка на банките.
„Германия оценява положително идеята за публикуване на резултатите от европейските стрес - тестове,” заяви днес говорителят на финансовото министерство Михаел Офър. „Ние виждаме, че пазарите са нестабилни и че доверието към банките е засегнато.”
По- рано пред Reuters финансовият министър Кристин Лагард заяви, че френските банки имат стабилни счетоводни баланси и нямат нищо за криене.
В навечерието на срещата на върха на ЕС в Брюксел днес доминираха притесненията около Испания и около вероятността, че четвъртата по големина икономика в Европа може да се наложи да използва предпазната мярка на ЕС от 500 млрд. евро ($613.2 млрд.), за да се предотврати разпространението на заразата на Гърция сред други страни от еврозоната.
Впоследствие лидерите решиха да тушират напрежението около икономическите проблеми на Испания и заявиха, че темата не на дневен ред за срещата на върха.

 



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg