EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозоната още убеждава инвеститорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозоната още убеждава инвеститорите

mail13:00 | 14.01.2011прегледи 492 коментарикоментари 0


Еврозоната все още не е успяла да убеди инвеститорите, че кредитното й положение е стабилно, а ново разпространение на дълговата криза може да засегне възстановяването на световната икономика, заяви заместник- управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Наоюки Шинохара, цитиран от Reuters.
Лихвите, които инвеститорите искат по облигациите на Ирландия и Гърция остават "много високи", заяви Шинохара в интервю за агенция Bloomberg.
"Това означава, че скептицизмът относно устойчивостта на кредитното положение на тези страни все още не е отминал", допълва той.
"Поне засега изглежда, че разпространението на европейската дългова криза до страни извън региона ще бъде ограничено. Все пак обаче, ако проблемът с европейските дългове се разрасне, трябва да имаме предвид, че може да се стигне до доста неприятни рискове", посочва Шинохара, който е "номер три" в структурата на МВФ.
По-рано тази седмица тежко задлъжнелите Испания и Португалия успешно пласираха свои облигации, което отчасти успокои опасенията за разрастване на дълговата криза в еврозоната и предостави на лидерите на валутния съюз повече време за разработване на нови антикризисни мерки, каквито според анализатори са крайно необходими, отбелязва Reuters.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg