EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Еврозоната без решение за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозоната без решение за Гърция

mail07:07 | 23.05.2017прегледи 1136 коментарикоментари 0


Финансовите министри от Еврозоната не са успели да постигнат разбирателство относно новата финансова помощ за Гърция след продължили до след полунощ преговори в Брюксел, предаде AFP.
„Смятам, че сме много близо до споразумението, но тази нощ не успяхме да затворим празнината между това, което можеше да се направи и това, което някои очакваха, че трябва или може да се направи“, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум по време на пресконференция. Той добави, че преговорите ще бъдат подновени на следващата среща на финансовите министри от Еврогрупата през юни.
„Трябва да запълним разминаването, търсейки допълнителни възможности, или чрез нагласяне на нашите очаквания“, добави той.

Реформите, одобрени от Гърция, са „забележителни“, но гръцката икономика все още не е конкурентна и властите в Атина трябва да продължи с въвеждането на настоящите реформи от спасителната програма за страната. Това е мнението на германския министър на финансите Волфганг Шойбле, който той изрази малко преди срещата.
Шойбле продължи да се придържа към позицията си, че Гърция трябва да продължи с изпълнението на настоящата си програма, след като министърът на външните работи на Берлин Зигмар Габриел по-рано настоя страните от еврозоната да поемат конкретен ангажимент за облекчаване на гръцкия дълг.

Споразумение за Гърция е близо до постигане, заяви европейският комисар по икономическите и финансови работи Пиер Московиси, предава агенция Reuters.
„След като гръцките власти изпълниха своите собствени отговорности, сега зависи от нас, партньорите на Гърция, да изпълним нашите. Да, това споразумение е възможно, изпълнимо, близко и ние трябва да положим всичките си усилия, за да го постигнем“, заяви Московиси пред репортери преди началото на срещата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888