EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозона:Ръст на бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозона:Ръст на бизнеса

mail16:15 | 24.03.2014прегледи 830 коментарикоментари 0


Бизнес активността в еврозната е нараснала през март за девети пореден месец, сочи ключово изследване, което засилва надеждите, че валутният съюз върви към икономическо възстановяване, предаде ДПА. Компанията за финансова информация Маркит (Markit) обяви, че нейният индекс на мениджърите по доставките, измерващ активността в промишлеността и сектора на услугите, е на равнище 53,2 - малко под 32-месечния максимум от 53,3, достигнат месец по-рано. Анализаторите очакваха по-силно понижение - до 53,1. Всяка стойност над 50 означава нарастване на активността. "Продължаващото повишаване на бизнес активността през март оформя най-доброто тримесечие за еврозоната след второто тримесечие на 2011 година", коментира главният икономист на Маркит Крис Уилямсън.
Особено обнадеждаващо е, че Франция, втората икономика в еврозоната, е възстановила растежа на промишленото си производство и поръчките, отбелязва Маркит.
В Германия, икономическата сила в региона, се наблюдава забавяне на растежа на производството, но се очаква компаниите там да отчетат силно увеличение през идните месеци, според изследването. "Останалата част от региона също се радва на най-доброто си тримесечие от три години като ново доказателство, че "периферията" върви към силно възстановяване", отбеляза главният икономист. Той обаче предупреди за рискове от дефлация.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg