EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозона: Инфлацията ниска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозона: Инфлацията ниска

mail17:40 | 22.08.2019прегледи 850 коментарикоментари 0


Инфлацията в еврозоната e най-слаба от повече от две години през юли, според данните, публикувани от Евростат. Това подчертава трудностите, които Европейската централна банка има в опитите си да стимулира икономиката, тъй като държавите-членки поддържат строго ограничение на разходите.

Според данните, инфлацията в еврозоната през юли се е забавила до 1% през последните 12 месеца, спад от 1.3% през юни, при първоначална прогноза за ръст на потребителските цени от 1.1%.

Резултатът се оказа по-нисък от очакванията и на практика е най-нисък от ноември 2016-та година насам.

В нов анализ, Bank of America Merrill Lynch заяви, че очаква централната банка да намали депозитната си ставка с 20 базисни пункта и да се включи малка количествена програма за облекчаване, която да продължи до една година покупки на облигации на стойност 30 милиарда евро на месец.

„Оптималният набор от политики всъщност ще надхвърли облекчаването на ЕЦБ, но ще бъде съчетан с правителствени разходи, които също помагат. Но фискалната политика едва ли ще стигне до превантивно спасяване или поне не много бързо ”, заявиха икономисти от Bank of America Merrill Lynch, които намалиха прогнозите си за ръст БВП на еврозоната с една десета през 2019 г. и с две десети през 2020 г.

Бундесбанк предупреди, че германската икономика може да се свие отново през третото тримесечие, като изпрати най-голямата икономика в еврозоната в техническа рецесия.
източник: Инфосток
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146