EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евродепутат против АКТА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евродепутат против АКТА

mail18:00 | 08.02.2012прегледи 911 коментарикоментари 1


Българският евродепутат от групата на социалистите и демократите Евгени Кирилов заяви днес по време на дебат в своята политическа група "за или против" споразумението АКТА, че  най-голямото безпокойство, което буди това споразумение е  възможността то да ограничи свободата и личната неприкосновеност на десетки милиони интернет потребители, съобщи пресслужбата на Евгени Кирилов.
Според него тук не става въпрос за ефективна борба с  пиратството и интернет злоупотребите, защото най-големите страни като Индия, Китай, Бразилия и русия дори не са страни по него. Той добави още, че формулировките в споразумението са много  общи и мъгляви, създават предпоставки за свободни интерпретации  от отделните държави и цитира известната фраза на един български дисидент "мен не ме е страх от министъра на културата, а от  културата на министъра".
Евгени Кирилов подчерта, че основателните протести на хиляди европейски граждани през последните седмици представляват  невероятна демонстрация на активна гражданска позиция. "Влязох в диалог с някои от тях и мога да ви уверя, че това не са пирати  или престъпница, а в преобладаващата си част будни млади хора,  които искат да запазят личната си неприкосновеност", отбеляза  още той.
В заключение Кирилов призова политическата си група да  излезне с ясна позиция "против" АКТА.
Мнозинството от другите членове на групата на социалистите и демократите също се противопоставиха на споразумението и  подчертаха, че в този си вид то не трябва да бъде прието. Очаква се в близките седмици групата да излезе с официална позиция по  този въпрос.

 

 

 

 


Тагове: АКТА, депутат
 
Коментари
 
Боби - 10-02-2012 г. 21:41:58

Браво на човека

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg