EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евро награди за предприемачество’12

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евро награди за предприемачество’12

mail15:10 | 12.03.2012прегледи 539 коментарикоментари 0


Европейската комисия стартира днес конкурса за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2012 година. С тях се възнаграждава успехът на публичните органи и публично-частните партньорства за насърчаването на предприятията и предприемачеството. Една от темите през 2012 г. ще бъде финансирането на малките и средните предприятия (МСП) за тези предприемачи, които искат да разширят своята дейност и да навлязат на нови пазари.

При сегашната икономическа обстановка е широко признат приносът на МСП за постигането на растеж, а техният потенциал за създаване на работни места е внушителен. Общо 85 % от всички нови работни места в ЕС се осигуряват от МСП. Публичните власти подкрепят МСП с голям брой инициативи. Най-значимата мярка ще бъде избрана от жури от експерти и ще получи наградата на годишното събрание на МСП за 2012 г. през ноември в Кипър.Заместник-председателят на Европейската комисия Антонио Таяни, който отговаря за промишлеността и предприемачеството, заяви: "Всяка година Европейските награди за предприемачество извеждат на преден план примери за успешни инициативи от цяла Европа, които са печеливши както за бизнеса, така и за общностите. Ние трябва да умножим тези конкретни примери за успешни инициативи и да спомогнем за ориентирането на Европа към бизнеса чрез създаването на благоприятни условия за предприемачите. Това е от съществено значение за създаването на работни места и за възстановяването на европейската икономика."
Награди се присъждат в пет категории:
- Насърчаване на предприемаческия дух
- Инвестиране в изграждането на умения
- Подобряване на бизнес средата
- Подпомагане на международното присъствие
на предприятията
- Отговорно и приобщаващо предприемачество.
Конкурсът се състои от два етапа. Първоначално кандидатите се състезават на национално равнище. След това до 16 юли 2012 г.всяка страна може да избере две инициативи, които да бъдат номинирани за участие в европейския конкурс.
Ежегодно организираните от Европейската комисия Европейски награди за насърчаване на предприемачеството имат за цел:
- да се открият оригинални инициативи за насърчаване на предприятията и предприемачеството и да се признае значимостта им;
- да се отбележат и споделят примери за най-добри политики и практики в областта на предприемачеството;
- да се подобри разбирането на ролята на предприемачите в обществото;
- да се поощрят и насърчат потенциалните предприемачи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg