EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕВН предлага намаление на парното с 6.3%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕВН предлага намаление на парното с 6.3%

mail16:50 | 28.02.2011прегледи 700 коментарикоментари 0


„ЕВН България Топлофикация” ЕАД представи в Пловдив своите ценови намерения за топлоенергия за ценови период – юли 2011 г. - юли 2012 г. Дружеството ще предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да намали цената на топлоенергията за клиенти със собствени абонатни станции от 1 юли 2011 г. с 6,3% спрямо сега действащата цена. Това са предимно стопански потребители и институции. За тях предлаганата цена е 77,79 лв./мвтч. без ДДС. Това ще залегне в тарифа „Сити”, която дружеството разработва - еднокомпонентна пределна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода. Ако един клиент избере тарифа „Сити” ще трябва да сключи договор с технически условия с „ЕВН България Топлофикация” ЕАД, в който ще се определят правилата за поддръжка и експлоатация на неговата абонатна станция. Втората тарифа “Стандарт”, която дружеството ще предложи на ДКЕВР за одобрение, е в размер на 83,88 лв./мвтч. без ДДС. Това е еднокомпонентна пределна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода за клиенти без собствени абонатни станции в сгради етажна собственост (СЕС). В сравнение със сегашната цена на топлоенергията това представлява увеличаване с 1%.
„ЕВН България Топлофикация” ЕАД обмисля да предложи на ДКЕВР и трета тарифа „Смарт”, която представлява нововъведение в топлофикационния сектор в страната. Експертите на дружеството разработват еднокомпонентна пределна цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода за клиенти с индивидуални договори и топломери в СЕС. Ако бъде одобрена, от нея могат да се възползват изцяло на доброволен принцип само клиенти в сгради с изградена хоризонтална инсталация.
Предимствата на тарифа „Смарт”са:
-Възможност за сключване на индивидуални договори с клиенти;
-Всеки новоприсъединен клиент получава безплатен индивидуален топломер и водомер за топла вода, които се поддържат и подменят при необходимост за сметка на дружеството;
-Дружеството поема поддръжката на сградната инсталация до топломера за своя сметка;
-Клиентите, избрали тарифа „Смарт”, не заплащат енергия за общи части, а само реално консумираната от тях енергия за отопление и битова гореща вода според показанията на топломера;
Изборът на тарифа „Смарт” от клиентите е първа стъпка към индивидуализиране на услугата топлоснабдяване. Експертите на дружеството правят финансов анализ на цената за новата тарифа „Смарт”. „ЕВН България Топлофикация” ЕАД планира реализиране на пилотен проект в Пловдив с условията на това предложение.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163