EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Евентуален фалит на Гърция по-голям от този на Русия и Аржентина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Евентуален фалит на Гърция по-голям от този на Русия и Аржентина

mail11:39 | 19.01.2010прегледи 1584 коментарикоментари 0


Евентуален фалит на Гърция би бил по-голям, отколкото този на Русия и Аржентина, тъй като нейният дълг е двойно по-висок в сравнение с тези две страни, обявили фалит
съответно през 1998 г. и 2001 г., се казва в анализ на банката, цитиран от гръцкия в. "Вима".
Държавният дълг на Русия през 1998 г. бе 51 млрд., а на Аржентина - 57 млрд. евро, докато дългът на Гърция сега е 254 млрд. евро, допълва вестникът.
Номерата с държавния дълг на Гърция са огромни в сравнение с тези, които видяхме в миналото в страни, които фалираха, твърди  анализаторът на Deutsche Bank Джим Рейд.        
Следователно, ако финансовото положение на Гърция продължи да се влошава, тогава Европа рискува да се окаже в омагьосан кръг, подобен на този, който видяхме във финансовата система преди началото на вълната от държавни помощи за спасяване на банките, смята същият анализатор.
Двайсет на сто от гърците са застрашени от бедност, сочат данни на Евростат за 2008 г., цитирани от гръцката агенция АНА-МПА. Този процент за ЕС е 17 на сто.
50 на сто от гърците заявяват, че нямат средства, за да ходят на почивка всяка година, а 15 на сто казват, че нямат възможност да си позволят да имат задоволително отопление в дома си.
9 на сто нямат средства, за да купят кола, а 7 на сто се оплакват, че   не могат на всеки два дни да си осигурят обяд, който да включва месо, пиле или риба.     

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg