EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕБВР:Кризата не спря реформите в Източна Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕБВР:Кризата не спря реформите в Източна Европа

mail16:33 | 02.11.2009прегледи 416 коментарикоментари 0


Икономиката на редица страни от Източна Европа и Средна Азия бе поставена на границата на краха по време на текущата криза. Дисбалансът в страните от региона излезе на преден план, но това не доведе до отстъпление от реформите. Този извод се съдържа в публикувания днес в Лондон годишен "Преходен доклад" на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), цитиран от ИТАР-ТАСС.
" Все още предстои да бъдат усвоени уроците от кризата, според които обаче реформите трябва да бъдат задълбочени, а не прекъснати", отбелязват експертите на ЕБВР.
Според доклада възстановяването на страните от региона ще е "неравно" и "неустойчиво", като е необходимо да бъдат създадени системи за надзор и контрол, които да не допускат в бъдеще възникването на подобни кризисни ситуации.
Очаква се 30 страни от региона да регистрират ръст от 2.55 през 2010 г., след като миналата година отчетоха спад от 6.3%. ЕБВР призовава страните със силна добивна промишленост, включително Русия, Казахстан, Азербайджан, Туркменистан, да положат допълнителни усилия, за да диверсифицират икономиките си.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg