EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕVN възразява срещу цените на ДКЕВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕVN възразява срещу цените на ДКЕВР

mail15:20 | 31.05.2011прегледи 714 коментарикоментари 0


ЕVN България счита, че все още има някои неясни моменти и отворени въпроси в публикувания на страницата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране доклад за определяне на цените на електрическата енергия за ценови период 01.07.2011 - 01.07.2012, съобщава компанията до медиите.
Дружеството отбелязва още: «Ето защо на този етап от процеса по определяне на цените EVN България трудно би могла да коментира конкретните цифри, особено цените за краен потребител, имайки предвид дял от около 13% от общата крайна цена, който се пада на ЕVN България. Това обаче, което прави впечатление от така публикуваното предложение на работната група е, че мотивираното предложение на нашите експерти за цени на EVN България Електроразпределение АД, калкулирани съгласно действащите указания на Регулатора, не е прието. Потвърждаваме още веднъж нашето предложение, като отново подчертаваме, че то е обвързано и продиктувано от необходимостта за устойчиво дългосрочно развитие и инвестиции в мрежата на дружеството в Югоизточна България.»
Компанията ще внесе становище в ДКЕВР по доклада, като същевременно се отбелязва в съобщението, че цените, определени за дружеството, са направени само на базата на предположения и не може да ги оцени, без да знае каква ще бъда цената на газа от 1 юли. Според компанията има и някои отворени технически въпроси, като напр. начинът на определяне на количеството продадена енергия, промяната на процента на възвръщаемост в рамките на регулаторния период и т.н.


 


Тагове: цени, ток, ЕВН
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159