EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.OH настоявала за замразяване на цените

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.OH настоявала за замразяване на цените

mail17:59 | 29.06.2010прегледи 1035 коментарикоментари 0


Като социално отговорна компания, Е.ОН България разбира и подкрепя желанието на правителството да облекчи разходите за енергия на бизнеса и домакинствата в настоящите трудни за всички българи времена, се казва в съобщения на компанията. В контекста на същите тези усилия, Е.ОН България няма обяснение защо нейното предложение за замразяване на цената не бе разгледано.
„Ние предложихме на правителството, като антикризисна мярка, временно замразяване на цените на електроенергията. Това би помогнало на бизнеса и хората да преминат този труден период малко по-леко. Единственото условие, което имахме, беше това замразяване да се приложи за всички компании по веригата производител – пренос - разпределение и особено държавната компания НЕК, за да има реален положителен ефект за крайния потребител. За съжаление до този момент не сме получили никакъв отговор на нашето предложение, а решението за увеличение на цената, заради проблемите на НЕК, е вече факт.”, заяви г-н Гюнтер Шуберт, председател на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД.
Това не е първото предложение на дружеството, което има за цел да подпомогне крайните потребители с ограничени доходи през този критичен във финансово отношение период. Още в началото на м. януари тази година Е.ОН България повдигна въпроса за въвеждане на социална тарифа за икономически най-уязвимите хора в страната и продължава да поставя въпроса за липсата на атрактивност на пестенето на енергия.
Вчера, 28-ми юни, ДКЕВР обяви окончателното си решение за цените за крайните потребители на електроенергия, които влизат в сила от 1-ви юли. Според това решение, цените за крайните потребители в Североизточна България, която се обслужва от Е.ОН България, ще бъдат увеличени средно с 1.86%. Компанията изразява своето съжаление, че не беше използвана възможността за замразяване на цените в полза на хората. Е.ОН България подчертава, че няма да получи никакви пари от новото увеличение на цените, като освен това ще трябва да заплаща допълнителни средства на държавната компания НЕК, които няма да могат да бъдат използвани за инвестиции в мрежата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg