EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-формат е бъдещето на книгата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-формат е бъдещето на книгата

mail14:58 | 14.07.2009прегледи 697 коментарикоментари 0


sony-prs-505-ebook-reader_lИзползването на електронни книги нараства в световен мащаб, съобщава сайтът TechNews, позовавайки се на данни на технологичната социологическа компания Gartner. За това способстват ниското потребление на енергия, лекотата на работа и екологичността на устройствата с подобни дисплеи.
Процесът на масово популяризиране на електронната книга се случва постепенно и ще продължи в близките няколко години, коментира Gartner. Ключово преимущество затова е постоянното подобряване на технологията. Перспективите са в посока разработване на сензорните екрани и безжичните комуникации.
Ефективното потребление на енергия разкрива “зелени” предимства и също се явява важен фактор за бързо адаптиране на е-хартията към пазара, посочва Gartner.
Като слабо място в момента анализаторите посочват недостатъчния обем съдържание за електронни книги. Работата с цветове също не е от силните страни на технологията. Освен това е-книгите трудно се справят с анимирани изображения.
Gartner очаква в близките години цената на е-хартията да намалее значително, като същевременно се увеличи качеството на технологията. Това са две сериозни предпоставки за по-широка употреба на устройства от типа е-книги.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg