EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-подписи при обществени поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-подписи при обществени поръчки

mail09:50 | 28.06.2011прегледи 853 коментарикоментари 0


Множество правни и технически бариери възпрепятстват по-широкото прилагане на електронните обществени поръчки, показва проучване на Европейския парламент.
Комитетът за вътрешния пазар и защитата на потребителите (IMCO - Internal Market and Consumer Protection Committee) към Европейския парламент разпространи резултатите от свое проучване за употребата на електронните подписи при електронните обществени поръчки.
Изследването се фокусира върху прилагането на Директивата за електронния подпис и електронните обществени поръчки като основни компоненти за създаване на истински цифров единен пазар в ЕС.
Анкетираните смятат, че:
-Директивата въвежда правна сигурност по отношение на общата допустимост на електронните подписи и тяхното правно признание. Въпреки това, пазарът на електронни подписи не се е развил според първоначалните очаквания;
-Макар всички държави-членки да са приложили общите принципи на Директивата за електронния подпис, съществуват голям брой различия в правното прилагане и тълкуване на конкретните разпоредби. Това се дължи предимно на значителния брой съществуващи бариери от правно и техническо естество, както и поради недостатъчното доверието на потребителите. Всички тези бариери ограничават оперативната съвместимост и трансграничното прилагане на електронните подписи.
-По отношение на електронните обществени поръчки участниците в проучването са изразили мнение, че те не трябва само да транспонират елементите от „хартиените поръчки”, а трябва да бъдат, като цяло, по-опростени и по-привлекателни, в сравнение с традиционните процедури.
-Сред основните проблеми пред по-широкото прилагане на електронните обществени поръчки са още езиковите бариери, прозрачността и нееднаквата стандартизация.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167