EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е-обмен на документи между министерства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-обмен на документи между министерства

mail16:20 | 01.03.2012прегледи 551 коментарикоментари 0


Демонстрация на електронен документооборот между институциите се проведе днес в Министерството на финансите. Демонстриран беше реален електронен обмен на документи между Министерството на финансите, Министерския съвет, Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието, Министерството на земеделието и храните и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Извършването на електронен обмен на документи между институциите е стъпка към изграждането и функционирането на електронното управление, с което се оптимизира разходването на време, човешки ресурс и консумативи.
Министерството на финансите е първото министерство, което успя да се включи в защитената среда за обмен на информация, изградена и поддържана от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" (ЕСМИС) към МТИТС. Информацията се изпраща в предварително дефиниран вид (протокол за обмяна на информацията), който е разпознаваем от различните административни информационни системи (АИС) на фирмите-разработчици, пренася се в защитена среда, достъпна само за ведомствата и е допълнително криптирана.
Министерството на финансите реорганизира работата си с документи, внедрявайки в края на 2011 г. АИС „Документооборот", сертифицирана съгласно изискванията на Закона за електронно управление. Въвеждането на системата е в изпълнение на Стратегията за електронно управление на България за периода 2010-2015 г. и постепенното преминаване от хартиен към електронен обмен на документи и предоставяне на електронни услуги.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165