EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Е-документи може да не се разпечатват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е-документи може да не се разпечатват

mail09:05 | 20.11.2020прегледи 391 коментарикоментари 0


Парламентът прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс/ДОПК/, без дебат в пленарна зала.
В доклада на Комисията по бюджет и финанси се изтъква, че с проекта се създава възможност за използването на електронни документи във вида, в който те са създадени, като отпада необходимостта от разпечатването им на хартия. Във връзка с оптимизиране на процеса по връчване на документи, издадени от органите на НАП, се предоставя възможност документите да бъдат връчвани по електронен път не само от орган по приходите, но и от друг служител на НАП.
Предлага се промяна в последователността на погасяване на предявените за събиране в НАП публични вземания до започване на принудителното им събиране. Предвидени са промени, с които се регламентира изпълнението върху имущество, предмет на наложени мерки за обезпечаване на иск с правно основание, се посочва в доклада.
С проекта се предлагат две допълнителни хипотези, при които се изключва прилагането на 10-годишния абсолютен давностен срок, след изтичането на който се счита, че публичното вземане е погасено. Със законопроекта се предлага актуализиране на размера на санкциите за неоказване на съдействие на орган по приходите или възпрепятстване упражняването на правомощията му, е записано в доклада на ресорната комисия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg