EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков:Увеличение на пенсионния стаж още през 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков:Увеличение на пенсионния стаж още през 2011

mail16:30 | 28.10.2010прегледи 1765 коментарикоментари 1


Симеон Дянков заяви, че стои твърдо зад идеята стажът за пенсиониране да започне да се увеличава още от следващата година с по шест месеца на година. Това коментира той пред журналисти, след като изнесе лекция за ролята на младите хора в управлението в УНСС.
Има идея още от следващата година да започне увеличаването на стажа за пенсиониране, тази идея е в първоначалния проект на социалното министерство за Кодекса за социално осигуряване, който мина на един етап през МС, каза Дянков. Миналата седмица излезе предварителния доклад на Международния валутен фонд, който явно казва, че заради демографското развитие на България и натрупания вече в НОИ дефицит в продължение на над десетилетие мисията на фонда препоръчва още от 2011 да започне увеличение на стажа, посочи вицепремиерът. Дянков заяви, че на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество тази идея ще се разглежда и той ще стои твърдо зад нея. Вицепремиерът бе категоричен, че е готов да я отстоява. Ние следваме и нашия анализ, и анализа на МВФ, който казва, че сега трябва да се направят реформи, за да няма проблем в България през 2020 г., допълни Дянков. На въпрос дали разчита на проява на здрав разум от страна на синдикатите и социалното министерство Дянков отговори, че за това има тристранен съвет - въпросите да се обсъдят, но в крайна сметка решава правителството.
 


 
Коментари
 
таня - 08-02-2011 г. 23:02:09

Моето предложение пред г-н Дянков предполагам е най-приемливото, което може би е чувал, а то е: Господа Министри, направете трудовия стаж за пенсиониране и за мъжете, и за жените 50 годиния и мирнете най-после. Нито ще имате дефицит в НОИ, нито ще има на кого да плащате пенсии, тъй като хората ще си умират, преди пенсия.ХАЛАЛ ДА ВИ Е!!!!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg