EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков:Говорите празни приказки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков:Говорите празни приказки

mail17:20 | 16.06.2011прегледи 1083 коментарикоментари 1


Празни приказки са твърденията, че правителството не се е справило с кризата, обяви вицепремиерът Симеон Дянков по време на дебатите в парламента по вота на недоверие към кабинета, внесен от БСП и ДПС заради провала в антикризисната политика на управляващите, съобщи Дарик. Според Дянков от ГЕРБ инвестират и в самочувствието на българина, като строят музеи - на съвременното изкуство и на тоталитарното. На откриването на последния той покани социалистите.
Дянков обясни на вносителите на вота на недоверие, че през 80-те години, за да се покаже колко България е напреднала в светлите години на социализма, текущите икономически показатели са се съпоставяли с тези от 1939 година. Той допълни, че в мотивите към вота на недоверие е използван същият подход: сравняват се показатели от преди пика на световната криза с показатели за България днес. „Казвате, че преди външният ни държавногарантиран дълг е бил 13,7 процента, а нашето правителството го е увеличило и че преди държавата е била на излишък, а сега е на дефицит", коментира вицепремиерът.
Министърът се съгласи да бъдат правени сравнения, „икономиката била за това", но според Дянков е редно те да се правят по правилния начин: къде сме били преди кризата спрямо останалите страни в Европейския съюз и къде сме днес също спрямо останалите членки. „Така се прави истинска статистика", категоричен е вицепремиерът. Финансовият министър припомни, че предстои обсъждане в тристранния съвет за увеличаване на минималната работна заплата на 270 лева и на вдовишките добавки към пенсиите. Две трети от българските семейства едва свързват двата края, всяко трето домакинство е под границата на бедност, 440 000 пенсионери получават минимална пенсия, 600 000 работещи са със заплата под 400 лева, каза преди изказването на Симеон Дянков Хасан Адемов от ДПС.

 


 
Коментари
 
Васил Колев - 16-06-2011 г. 22:05:45

За съжаление г-н Данков явно е глух или е забрави българския. Страната е изправена пред нова катастрофа, демографска социална и битова. Лошото е, че този човек се изживява като премиер, за този нещастен човек и опасен за себе си и най-вече за държавата е нещо страшно. Данните които фабрикува са пълен майтап, та той не знае кое какво е, израга се постоянно и дрънка като поразяващата уста. Какъв вот е това, най-добре наистина да има избори и народът да каже, ако иска Дянков и Бойко Борисов да ги избере и да се приключи и ние да си вземем шапката и да си ходим на някъде.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg