EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков:Без промени в ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков:Без промени в ДДС

mail09:45 | 15.08.2012прегледи 607 коментарикоментари 0


Финансовото министерство няма да допусне диференциране на ДДС ставките, въпреки че всяка година преди бюджетната процедура се появяват такива идеи. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков. По думите му данъчната политика на правителството няма да се промени.
Единствената промяна, която ще настъпи, е по отношение на акциза върху дизела, но тя е минимална и се дължи на ангажимент, поет от предишните управляващи. „Това е въпрос, доколкото помня, на под 1 стотинка, така че не е определящо за това дали това правителство смята да прави промяна в данъчната си политика в бюджет 2013. Отговорът от мен е: не, не смятаме да правим каквито и да било промени, включително от гледна точка на диференциране на ДДС. Министерството на финансите няма да подкрепя каквито и да било идеи за диференциране на ДДС в който и да е сектор", категоричен беше финансовият министър.
Дянков изтъкна, че страните, които в момента са във финансов колапс, имат диференцирано ДДС. „Те имат и други проблеми, разбира се, но диференцирането особено на ниски данъци, каквито има България, веднага води до много по-лесно заобикаляне на данъчната система", обясни финансист номер едно.източник:Дарик

 


Тагове: данъци, Дянков
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg