EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков начело на НС на ЕБВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков начело на НС на ЕБВР

mail20:07 | 20.05.2012прегледи 669 коментарикоментари 0


Симеон Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) от създаването й през 1991 година. Голяма част от финансовите министри заемали този пост са продължили своето политическо и кариерно развитие. Сред тях са управляващият директор на МВФ - Кристин Лагард, президентът на Европейската инвестиционна банка - Филип Мейстад, настоящият президент на Финландия Саули Ниинисте, както и бившите министър-председатели на Италия - Ламберто Дини, и на Великобритания - Гордън Браун.
Австрийският министър на финансите Мария Фектер, заемала поста председател на Надзорния съвет на ЕБВР досега, благодари за активното участие на България в работата на 21-то общо събрание на банката. Тя поздрави и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за избора му като председател на Надзорния съвет като подчерта, че това е нова крачка в развитието на финансовата институция. За пръв път този пост се заема от представител на страна, в която банката има активни проекти, отбеляза в речта си тя.
Финансовият министър Симеон Дянков ще заема този пост до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 г., която ще се проведе в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един член в надзорния съвет на банката. Председателят на надзорния съвет, както и членовете на съвета не получават възнаграждения за изпълняваните функции от страна на банката.
 снимка:Министерство на финансите


Тагове: Дянков, ЕБВР
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg