EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков иска намаляване на ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков иска намаляване на ДДС

mail09:15 | 02.08.2012прегледи 709 коментарикоментари 0


За следващата година няма да има промяна в ДДС, нито ще се увеличава, нито ще се намалява, нито ще има диференциация, както от време на време се говори. Това заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. „От гледна точка на по-високите приходи, които получаваме, би могло да свалим ДДС-то, но за моя изненада политическата класа - мнозинството и опонентите в парламента, не искат това да стане. Не смятат, че това е добра идея. Препоръката и от мнозинството от ГЕРБ е да се фокусираме върху доходите", уточни финансовият министър.
Министър Дянков коментира и бюджетните заплати: „Всяко министерство иска повече, но няма да стане. Със Закона за държавния служител, който от тази седмица влиза в сила и новия модел на заплащане, ще се окаже, че заплатите в държавната администрация ще скочат средно с около 20%. Заплатите ще надскочат ръста на инфлацията през последните три години, уточни министърът.
Симеон Дянков анонсира, че увеличението при пенсиите ще бъде за всички. „Този път няма да се вдигат само минималните пенсии, както направихме през май тази година, а всички пенсии", каза министърът на финансите. На въпрос дали ще се намерят пари за коледни добавки и 13-та пенсия в края на годината той коментира, че никога не е бил привърженик на коледните добавки, а предпочита да се вдигнат всички пенсии с малко по-голям процент./МФ
 


Тагове: ДДС, Дянков
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg