EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дянков и "Дъщерята на Калояна"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков и "Дъщерята на Калояна"

mail14:55 | 09.09.2011прегледи 1294 коментарикоментари 0


Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков се появи на парламентарния контрол с папки с отговорите на депутатските въпроси и с....исторически роман под ръка.
Историческият роман, който носеше ковчежникът на държавата е "Дъщерята на Калояна" - най-популярният роман на Фани Попова-Мутафова от четирилогията "Асеновци", при това неговата автентичната версия. Така, докато министър-председателят и другият вицепремиер Цветан Цветанов отговаряха на въпроси и спориха с народните избраници, в ръката на Дянков беше книга за Мария, дъщерята на цар Калоян, която става императрица. Текст, който разказва за предателства, героизъм, кръв и любов. А Симеон Дянков днес трябваше да отговаря на въпроси за политиката на правителството по отношение на гражданите с многогодишни спестовни влогове, за инцидента с турската цистерна край Дебелец, за законовите възможности общините да вземат решения за дългосрочен общински дълг и инцидента с опасно облъчени работници на фирма "Гитава" ООД. Въпроси, на които той отговори, както е преценил.
Основната тема на дебата, в който днес участва Симеон Дянков беше резервът на Националната зравноосигурителна каса. Не е ясно как историята на българката, която станала латинска императрица се е преплела в главата на финансовия министър в едно с бюджета на страната ни за здраве, но книгата бе до него и докато премиерът отговаряше на депутатите. /БГНЕС

 


Тагове: Дянков, роман
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg