EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков: България има плах, но положителен напредък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков: България има плах, но положителен напредък

mail09:28 | 27.11.2009прегледи 641 коментарикоментари 0


Ралица Русинова
„Днес получих статистики, според които през месец октомври в България лихвите са били най-ниски в сравнение с последните 16 месеца. А според данни на Световната банка за износа в световен мащаб, септември е първият месец, през който българската икономика е изнесла повече от август и повече от септември миналата година”, заяви министърът на финансите Симеон Дянков на откриването на икономическия форум „България 2009-2013 – икономически визии за европейско развитие.” Има само една икономическа визия въобще за развитие на България и това е в рамките на този и следващия мандат страната ни да стане средно богата европейска държава, каза още той.
Вицепремиерът отбеляза кои са първите стъпки, които правителството е предприело, за да избави България от лошия имидж на най-бедната страна в ЕС. На първо място Дянков посочи балансирания бюджет, благодарение на който можем да изпълним изискванията за влизане в евро зоната. Той увери, че балансираният бюджет е основна фискална цел на страната. „Целта ни е да достигнем най-ниското данъчно бреме в Европа. Ще правим всичко възможно, за да можем не само да не увеличаваме данъци, но и да намаляваме данъчното бреме, чрез намаляване на осигуровки и ДДС”, каза още финансовият министър. 
Втората приоритетна задача пред правителството е борбата с нелегалния бизнес. „Ще пресушим каналите на контрабандата и производството на нелегални продукти и услуги в страната”, закани се Симеон Дянков.
По думите му в Агенция митници „преход” не е имало. Ето защо всички български митничари са били подложени на тестове. Голяма част от тях не са знаели какво е Закон за митниците. Тези хора вече не са митничари. „Вероятно нелегалният бизнес си мисли, че правителството ще се измори да се бори, но това няма да стане. Организираме и правим обучения на още 400 души, които ще бъдат в допълнение или замяна на някои митничари. Това ще стане през февруари или март. Имаме характера и начина, по който да се борим срещу контрабандния бизнес. Това ще остави много повече място за легален бизнес и инвестиции. Основните политики са ясни и прости, просто трябва да ги изпълним”, съобщи още вицепремиерът. 
.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161