EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дянков: България е с най-ниския риск в региона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дянков: България е с най-ниския риск в региона

mail15:03 | 19.03.2010прегледи 562 коментарикоментари 0


„Българските публични финанси имат най-ниската степен на риск от 18 месеца насам. Благодарение на нашата добра фискална политика, сега България има най-ниския риск в региона, а това означава стабилност на доходите на всички граждани", заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на питане от народен представител, цитиран от пресслужбата на Министерството на финансите.
Министър Дянков посочи още, че за първи път страната ни покрива инфлационния критерий от Маастрихт - за последната година инфлацията в България е 1.8% и е по-ниска от референтната инфлация в ЕС - 1.83%. „Добрата инфлационна политика е допълнителен гарант за стабилността на доходите", допълни министър Дянков и заяви, че в България няма да има развитие по гръцки, румънски или латвийски сценарий.
„Тези резултати показват, че вървим по правилния път. Всички сме мобилизирани, за да избегнем големи катаклизми. И за да покажем, че България може там, където други не успяват", завърши отговора си министър Дянков.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg