EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Държавата няма пари за квоти за "Брикел"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавата няма пари за квоти за "Брикел"

mail17:15 | 02.11.2010прегледи 1264 коментарикоментари 1


"За да продължи да работи "Брикел", до март-април е необходимо собственикът да закупи 500 хил. тона квоти въглероден диоксид." Това каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова, съобщи БГнес.
В момента пазарната цена на един тон е около 15 евро. Собственикът на дружеството Христо Ковачки е казал, че няма възможност да закупи квотите. От МОСВ очакват Ковачки да представи до десет дни банкова гаранция за изграждането на сероочистваща система. В резултат на това, че ТЕЦ "Брикел" продължава да работи след изчерпване на разрешените 20 хил. часа, се очаква централата да има недостиг от квоти за 2010 г. Има опасност и от глоба, която възлиза на 200 лв. за тон въглероден диоксид. ЕК може да глоби България заради изпускането на емисии въглероден диоксид в района на Гълъбово. Караджова е категорична, че държавата няма пари, за да закупува квоти за "Брикел". Според нея, дружеството произвежда малка част от енергията в страната. До края на февруари ще стане ясно дали страната ни ще възстанови акредитацията си за търговия с квоти парникови газове.
Предвиждат се промени в цените на полиетиленовите торбички. Караджова обясни, че цената със сигурност ще бъде въведена догодина. Засега не е ясно колко ще струва, но със сигурност – колкото хората да се откажат да я купуват.
 


 
Коментари
 
stenli - 03-11-2010 г. 09:45:03

С какво И.Костов държи Б.Б. ... Б.Б. няма да стане никога добър политик,ако не отговори на въпроса!НИКОГА!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg