EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Държавата купува фалирала фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Държавата купува фалирала фирма

mail10:30 | 27.12.2013прегледи 1300 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката и енергетиката и БЕХ водят преговори за придобиване на дружеството "Ремотекс – Раднево" ЕАД, стана ясно от думите на икономическия министър Драгомир Стойнев след разговор с ръководството на предприятието и работници. "Ремотекс" има дългове и не изплаща заплатите на работниците и служителите си. Според министъра държавата не може да купи всяко предприятие, което е в затруднение, но "Ремотекс – Раднево" ЕАД" е стратегическо за енергийния сектор у нас. Той увери, че след като дружеството се придобие от държавата, то ще се модернизира, ще се осигури работа на служителите в него и заплатите ще се изплащат редовно. "Придобиването му от държавата зависи изцяло от провеждането на успешни преговори с неговия собственик след Нова година", допълни още Стойнев.
Работниците с неизплатени и забавени трудови възнаграждения ще получат еднократни финансови помощи от 325 лв. на домакинство съгласно Закона за социално подпомагане, обеща министър Хасан Адемов. Еднократните помощи ще се изплащат от дирекциите "Социално подпомагане" в община Раднево.
В момента в предприятието работят 561 души и задълженията на настоящия собственик за заплати към тях са в размер на 3,5 млн.лв. На 20.11.2013 г. и 21.11.2013 г. държавното дружество "Мини Марица изток" ЕАД – град Раднево, изплати всичките си задължения към "Ремотекс – Раднево" ЕАД в размер на 2,5 млн.лв. Въпреки това плащания на трудови задължения към работниците и служителите не бяха извършени.
"Ремотекс – Раднево" ЕАД е едно от най-големите ремонтно възстановителни фирми в страната за ремонт на тежко миннодобивно, транспортно и енергетично оборудване и производство на резервни части.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg