EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дупница - Прешево с общ проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дупница - Прешево с общ проект

mail13:04 | 25.08.2023прегледи 460 коментарикоментари 0


Общината в Дупница внесе проект за подобряване на туристическата инфраструктура, съобщиха от общинския пресцентър. Проектът е изготвен в партньорство с Община Прешево и е внесен по програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия 2021-2027.

Акцентът в него е върху туризма, а дейностите, които са заложени в концепцията на Община Дупница, са в пет основни направления. Предвижда се реконструкция на туристическата инфраструктура около Исторически музей и Часовниковата кула, както и подстъпите към тях и Градската градина. Заложена е реконструкция около галерия "Джамията", "Околийската къща" и Културния институт.

Обособена е площ в парк "Рила", където да бъде създаден въжен парк с много атракции. Предвижда се доставка на мобилна сцена, която да бъде използвана за организирането на фестивали в града и селата. Така ще отпадне необходимостта такива сцени да бъдат наемани, коментираха пред БТА от общината.

Двете общини по проекта ще бъдат рекламирани, ще бъдат проучени най-добрите практики за семеен туризъм и представяне на културното наследство. Проектният бюджет за всички дейности е в размер на 500 000 евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg