EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дунав мост II полуготов в края на 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дунав мост II полуготов в края на 2011

mail09:21 | 27.08.2010прегледи 1820 коментарикоментари 0


Основната част от строителството на Дунав мост 2 ще бъде завършена в края на 2011 година. Това съобщи във Видин министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който посети строителната площадка, цитиран от БТА. Той уточни, че може да се допуснат само довършителни работи в началото на 2012 година.
Преговорите с изпълнителя на Дунав мост 2 - испанската фирма ФСС, още продължават, информира министърът. Нашата позиция е твърда и ние настояваме да имаме мостово съоръжение, колкото се може по-скоро - не само поради формалните срокове, които имаме за изпълнение към Европейската комисия, но и защото мостът е необходим, каза Дончев.
Има забавяне в строителството на Дунав мост и най-сериозният проблем е осигуряването на количества пръст за част от насипите. Европейската комисия е поискала в писмо да се посочи точно начинът, по който ще се реши проблемът със земните насипи.
Финансово и физическо изпълнението на обекта Дунав мост 2 е на 55 процента. Има допълнителни искания за средства от изпълнителя на моста, които сега се разглеждат. Ще се опитаме да няма оскъпяване на строителството, а ако има, то да е минимално и да не е за сметка на бюджета, каза Дончев. Той добави, че ако се стигне до дофинансиране на проекта, има известен резерв европейски пари - тъй като в тръжната процедура е постигната по-ниска цена от определения бюджет.
Изграждането на инфраструктурата към Дунав мост 2 значително изостава от мостовото съоръжение, отбеляза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Досега са изпълнени 30 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg