EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дубай инвестира $ млрд. за световното изложение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дубай инвестира $ млрд. за световното изложение

mail14:40 | 11.04.2018прегледи 4598 коментарикоментари 0


Дубай инвестира десетки милиарди долари в инфраструктурни проекти и хотелски комплекси, свързани със световното изложение през 2020 година, съобщи частният изследователски институт Би Ен Си нетуърк (BNC Network) в доклад, цитиран от Франс прес.
Стойността на проектите, свързани с първото световно изложение, организирано в Близкия изток, е достигнала 42,5 милиарда долара през март (34,6 милиарда евро), се казва в доклада на института, специализиран в строителния сектор.
От тях 17,4 милиарда долара са инвестирани в инфраструктурни и транспортни проекти, 13,2 милиарда долара в жилища, а 11 милиарда долара - в хотели и тематични паркове.
Проектите включват план за разширяване на международното летище Ал Мактум в южната част на града, което иска да конкурира дубайското международно летище в северната част - най-посещаваното в света през 2017 година, с над 88 милиона пътници.
След приключването на строителните дейности Ал Мактум ще може да посреща 160 милиона пътници годишно.
Емирството инвестира и 2,9 милиарда долара в нова линия на метрото, която ще свързва двата основни транспортни центъра на изложението.
Властите очакват Експо-2020 да стимулира пазара на недвижими имоти и хотелиерството, създавайки до 300 000 работни места.
Очаква се изложението да бъде посещавано от 300 000 души на ден - половината от които чужденци - при откриването си през октомври 2020 година, според Търговската и промишлена камара в Дубай.
Градът държава с около 3 милиона души население, повечето от които чужденци, се наложи като регионален делови център и туристическа дестинация. Икономиката на емирството се базира на финансовия сектор, недвижимите имоти, туризма и развлеченията и не зависи от петрола.
Организирано на всеки пет години в продължение на шест месеца, световното изложение дава възможност на всяка страна да представи своята култура, промишленост и иновациите си./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg