EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дребни търговци на горива заплашват с палежи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дребни търговци на горива заплашват с палежи

mail15:01 | 10.07.2018прегледи 700 коментарикоментари 0


Дребни търговци и превозвачи на горива заплашиха с масови палежи на бензиностанциите си, ако Народното събрание приеме на второ четене т.нар. "Закон за горивата", съобщи БНР. Според тях текстовете са лобистки и обслужват големите компании. След среща с вицепремиера Валери Симеонов със  Сдружението на търговците и превозвачите на горива обяви:  "Не мога да приема опитите за ликвидиране на цял един бранш чрез лобистки закони. В случая, един цял бранш се правят опити да бъде премахнат, унищожен, ликвидиран, за да се даде служебна победа на няколко големи фирми. Дребните търговци, дребните производители, те са гръбнакът абсолютно на всяка икономика и всякакви опити тези хора да се представят като едва ли не разбойниците, измамниците, всичко това са само нескопосани аргументи, за да се скрие истинският лобистки смисъл на този закон, който предстои да се гледа тази седмица".

В таблицата на EconomyNews.bg са изброени новите изисквания за регистрация според дейността, която се извършва.

 

Симеонов обвини депутата от "Обединени патриоти" Емил Димитров, че през закона обслужва интересите на големите фирми на пазара у нас. 

Борбата е за един милиард лева годишно, които да постъпват в държавната хазна, коментира Емил Димитров и заяви, че няма да отстъпи от тази битка: "Тези всички хора искат тази година да си регистрират и да работят, догодина да я регистрират на жена си, по-следващата - на сина си, след това на брат си, а задълженията, които възникват от Нова година натам - никой да не ги погасява. Не може с подменени клакьори, не може с платен електорат да отиваш и да събаряш закон, който се стреми, именно на тези хора, които са социално слаби, да им осигури помощи".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158