EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Драматично Гран при на Малайзия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Драматично Гран при на Малайзия

mail11:20 | 26.03.2012прегледи 694 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Фернандо Алонсо е победителят в Гран при на Малайзия. С невероятно състезание втори остана Серхио Перес, а трети – стартиралият от първа позиция Люис Хамилтън. През по-голямата част от надпреварата пилотите караха на мокро трасе, което доведе до неочаквани карамболи. Подиумът на Перес е първи за мексиканец от 40 години, а победата на Алонсо размести напълно генералното класиране.
Сутринта ни посрещна с дъжд над „Сепанг“. Пилотите на McLaren направиха силен старт, като този път Бътън не успя да изпревари Хамилтън. Отзад Ромен Грожан направи впечатляващо потегляне, но още в 4-ия завой не прецени правилно дистанцията си до Шумахер и докосна задната му дясна гума. Така и двамата изостанаха в колоната, която се оформи в реда Хамилтън, Бътън, Уебър, Фетел и Алонсо.
В 4-ата обиколка Грожан отпадна, което затвърди лошия старт на сезона му.
Постепенно дъждът над „Сепанг“ се усили значително и само две обиколки след като почти всички минаха през бокса за сините гуми на Pirelli, предназначени за силен дъжд, на пистата се появи кола за сигурност. Тя не само събра колоната, но накрая спря на старт-финалната права, за да видим повторение на Гран при на Канада от миналата година. Състезанието беше прекратено за почти час, а пилотите се наредиха на стартовата решетка, според позициите, които заемаха в момента – Хамилтън, Бътън, Перес, Уебър, Алонсо, Фетел, Верн, Маса, Розберг.
Проблемите за McLaren започнаха с прибирането на колата за сигурност. Хамилтън се забави в бокса и така беше изпреварен от Алонсо и Бътън. В 16-ата обиколка се оформи класиране, в което за първи път през сезона болид на Ferrari поведе. Алонсо се нареди пред Перес, а отзад бяха Хамилтън, Розберг, Фетел и Райконен. Бътън не успя в опита си да изпревари единия от болидите на HRT и счупи предния си спойлер. Така победителят от Австралия трябваше да се раздели с надеждите си за втора поредна победа. Той излезе с ново предно крило на 22-а позиция. Последваха няколко най-бързи обиколки за Дженсън, който обаче не можеше да изпревари дори Малдонадо с Williams. В следващите 3 обиколки най-интересно на пистата беше около Нико Розберг, който последователно беше изпреварен от Фетел, Райконен и Уебър.
Маса допусна поредната си непредизвикана грешка в 27-ата обиколка, когато изпусна завой и позволи на Ди Реста и Верн да минат пред него. В тази обиколка Бътън стана първият пилот на пистата, който записа обиколка под 2 минути. Точно Бътън и Маса участваха в един от най-красивите двубои във вчерашното състезание, който по стечение на обстоятелствата беше битка за 16-о място. След няколко опита Дженсън се справи с изключително агресивния при защитата си Маса. Пистата започна да изсъхва и в 38-ата обиколка Рикиардо с Toro Rosso беше първият пилот, който смени гумите за мокро със сликове. В следващите 3 обиколки това направиха всички. Когато излезе от бокса със сухи гуми, Фелипе Маса се оказа на обиколка зад съотборника си.
До финала не липсваха нови емоции – Перес не спря да записва най-бързи обиколки дори със сликовете и се залепи зад гърба на Алонсо. След няколко неуспешни опита се отказа от борбата за победата, като предпочете да прибере сигурни 18 точки, вместо да рискува да отпадне на полусухата писта. Фетел пък също си изпати от HRT-то на Картикеян и спука гума, което го изхвърли от зоната на точките. Малдонадо получи проблем с мотора в последната обиколка и отпадна тур преди края във второ поредно състезание.
 


Тагове: F1, Малайзия, Алонсо
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg