EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Драги: Слабо възстановяване на икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Драги: Слабо възстановяване на икономиката

mail15:20 | 02.05.2011прегледи 581 коментарикоментари 0


Световната икономика излиза от финансовата криза 2008-09 година, но съживяването е "слабо и крехко, неравномерно", каза днес управителят на централната банка на Италия Марио Драги, цитиран от ДПА.
Драги, който е сочен за най-вероятния кандидат за президентския пост на Европейската централна банка (ЕЦБ), получи миналата седмица подкрепа от френския президент Никола Саркози да стане приемник на французина Жан-Клод Трише, чийто мандат начело на банката изтича през октомври. Драги направи това изявление на конференция по проблемите на финансовата стабилност, организирана днес от Европейската комисия и ЕЦБ.
На същия форум еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен говори за дълговата криза в ЕС, подчертавайки, че няма да бъде допуснато Гърция да обяви разсрочи задълженията си или да обяви неплатежоспособност. Преструктурирането на дълга "не е част от стратегията ни и няма да бъде", каза Рен. Драги оглавява и Борда за финансова стабилност - международна група от експерти, които обмислят промени в глобалните банкови правила, отбеляза ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg