EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Допълнителни такси за багаж в самолетите законни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Допълнителни такси за багаж в самолетите законни

mail12:45 | 24.01.2014прегледи 1144 коментарикоментари 0


Допълнителните такси на авиокомпаниите за чекиране на багаж, са в съответствие със законодателството в ЕС, заяви високопоставен юрист в препоръка до Съда на ЕС, предаде ДПА. Съдът бе сезиран да се произнесе по въпроса от Испания, където има закон, забраняващ такива такси. Предмет на спора е случай, в който испанската нискотарифна компания Vueling таксува жена с 40 евро за чек-ин на два багажа през уебсайта й.
Генералният адвокат на съда Ив Бот изтъква като аргумент, че проверката и регистрацията на багажа е търговска услуга, предлагана от авиокомпаниите - за разлика от ръчния багаж, който не може да бъде таксуван, тъй като няма разходи за проверяването, проследяването и съхранението му.
Авиокомпаниите обаче трябва да бъдат задължени да съобщават за такива свръхтакси по "ясен, прозрачен и недвусмислен начин" в началото на процедурата за резервация, предоставяйки на клиентите избор да приемат или откажат таксите, твърди Бот.
Последната дума по случая имат съдиите в Съда на ЕС, но те обикновено следват съвета на генералните адвокати, посочва ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg