EUR 1.9558
USD 1.8084
CHF 1.9941
GBP 2.2981
CNY 2.4991
you tube
mobile version

Документите за Южен поток при Борисов. Договор няма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Документите за Южен поток при Борисов. Договор няма

mail06:00 | 08.12.2014прегледи 1668 коментарикоментари 0


След разпореждане на премиера Бойко Борисов за предоставяне на пълната документация по „Южен поток“, министърът на енергетиката Теменужка Петкова възложи събирането на всички договори и споразумения по проекта, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Документите по проекта „Южен поток“ са предоставени на министър Петкова от Българския енергиен холдинг и от дружеството „Южен поток България“. Енергийният министър запозна премиера с документацията по проекта за изграждане на газопровод на територията на България. Сред документите не фигурира и не е подписан дългосрочен газотранспортен договор. Към момента няма и завършен финансов модел по проекта. Двата документа са пряко свързани с изясняване на ползите за страната ни от изграждане на газопровода на българска територия.

Като следваща стъпка за установяване на фактите по проекта премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите Теменужка Петкова и Божидар Лукарски да изготвят в оптимален срок и да го запознаят с правен, икономически и финансов анализ на събраните документи. Анализът ще бъде представен от България на редовното заседание на Съвета на ЕС „Транспорт, телекомуникации и енергетика”, част „Енергетика”, който ще се проведе на 9 декември т. г. в Брюксел.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4375