EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Документи със задна дата за доходи в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Документи със задна дата за доходи в Гърция

mail11:20 | 28.09.2011прегледи 533 коментарикоментари 0


Финансовият министър на Гърция обяви нови мерки за икономии, които заставят гърците да осигурят документи за всеки деклариран от тях доход със задна дата от 1 януари 2011 г., пишат вестниците днес. От тази дата влиза в сила и намаленият необлагаем минимум от 5 хиляди евро. За надхвърлилите този минимум без документи е предвиден "наказателен данък". Изискването е документите за една година да бъдат събрани за два месеца, а това е допълнително бреме за гръцките данъкоплатци, коментират изданията. Левите опозиционни партии окачествят новите мерки като "данъчно ограбване" на работещите и пенсионерите. Вестниците пишат още за гласувания вчера от гръцкия парламент нов извънреден данък върху недвижимата собстгвеност.
Данъкът, срещу който вчера протестираха хиляди демонстранти и който се очаква да дойде със сметките за електричество за октомври, е бил приет само с гласовете на управляващата Социалистическа партия ПАСОК, както и от една независима депутатка. Очаква се от данъка, който ще важи до 2014 г., да бъдат събрани над 2 млрд. евро. Въвеждането му е част от мерките за икономии, които правителството трябва да извърши, за да получи шестия транш от 8 млрд. евро от първата кредитна програма на ЕС и на МВФ в размер на 110 млрд. евро. Ситуацията е уникална, хората не могат да разберат какво става. Гърция е ползвана като опитно мишле, за да може да бъдат прокарани подобни политики и в други европейски страни, коментират блогъри. На този фон най-голямата синдикална централа - Общата конфедерация на труда ГСЕЕ, днес излиза с доклад, в който се прави прогноза, че догодина реалната безработицата в Гърция ще достигне 26%, което означава, че без работа ще останат 1 250 000 гърци, че в следващите години заплати и пенсии в страната ще паднат драстично и че дефицитът в касите и фондовете ще се увеличи.
Тежък ще бъде и днешният ден за жителите на Атина, тъй като отново никакво транспортно средство няма да се движи в гръцката столица заради продължаващата стачка на служителите от обществения транспорт. Те протестират срещу предприетите от правителство реформи в сектора и срещу обявените от него жестоки мерки за икономии, съобщават гръцките медии. В 48-часова стачка от днес излизат и собствениците на таксита. Гръцки съд обяви за незаконна стачката на служителите от атинското метро. За втори ден днес стачкуват данъчните и митническите служители в Гърция. 


Тагове: Гърция, печат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg