EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Доколко е почтена икономиката на споделяне?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доколко е почтена икономиката на споделяне?

mail15:16 | 09.10.2015прегледи 1156 коментарикоментари 0


Международна конференция "Локални герои & глобални играчи. Доколко е почтена икономиката на споделяне?“ организират градските власти на Виена.

Лавинообразното нарастване на употребата на платформите Uber, Lift, Sidecar, Airbnb, wimdu, 9flats доведоха сектора на услугите до хаос и от месеци са в заглавията на медиите от цял свят. Това, което започна като безобидна разменна борса в квартала, отдавна се превърна в доходоносен бизнес модел за корпорации с обороти в милиарди и техните инвеститори.

Предложенията на икономиката на споделяне – от настаняването до таксиметровите услуги, се увеличават бързо в световен мащаб и ще продължат да съществуват. За услугите, които досега подлежаха на регулация, това е ситуация на конкуренция, която поставя под въпрос създадената държавна и социална структура – от стандартите за качество през наредбите за закрила на работната ръка и защита на потребителя до данъците и таксите.

Всички тези въпроси ще бъдат тема на форума, който ще разгледа различните аспекти на проблема и ще покаже какви стъпки са предприели други европейски градове.

Информацията е на КОМПРЕС София | Бюро за връзки с Община Виена

Снимка: ©Rupert Steiner


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg